Το γάλα τζιαι τα δημητριακά


Κοντός ψαλμός αλληλούια: Φκάλλεις τούντα θκιό που την διατροφή σου τζιαι βελτιώνεις δραματικά την υγεία σου. 

Μια ζωή ακούμε για τα καλά τούντων "θαυματουργών" τροφών που εμεγάλωσαν γενιές τζιαι γενιές. Οι τεράστιες βιομηχανίες παραγωγής γάλακτος τζιαι σιτηρών για να κάμνουν εκατομμύρια, εκάμαν πλύση εγκεφάλου του κόσμου για να πιστεύκει ότι τούτα είναι απαραίτητα σε μιαν ισορροπημένη διατροφή. 'Αλλωστε τι ποιό αγνό που το γάλα των ζώων τζιαι τα "αγαθά" που φκάλλει η γη! Οξά;

Τρείς λόγοι για να σταματήσεις να πίνεις γάλα

  • Εκτός αν είσαι μωρό τζιαι θηλάζεις γάλα που τη μάμα σου για να μεγαλώσεις, δεν έχεις κανένα λόγο να πίνεις γάλα μετά την βρεφική ηλικία. Είμαστε το μόνο ζώο που το κάμνει τούτο στην ενήλικη ζωή.  Εν μας κανεί τούτο, πίνουμε γάλα τζιαι που διάφορα ζώα όπως την αγελάδα, την αίγια, τη γαούρα το οποίο περνά από επεξεργασία πριν να καταλήξει στο σουπερμάρκετ. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε σήμερα αλλεργικές αντιδράσεις, δυσανεξία, ακμή, γαστρεντερικά τζιαι άλλα προβλήματα. Τούτα πάντα εταλαιπωρούσαν τον κόσμο, αλλά τα γιατροσόφκια των παλιών εν εκαταφέρναν να έβρουν πού εν το πρόβλημα. Εν τα τελευταία 50 χρόνια που οι σύγχρονοι επιστήμονες αρκέψαν τες μελέτες, για να έβρουν τα αλλεργιογόνα στο γάλα, κάμνοντας διάφορα πειράματα τζιαι μελέτη παστην μελέτη. 
  • Το γάλα δεν είναι καλό για τα κόκκαλα! Πολλαπλές έρευνες σαν τζιαι τούτην, αποδεικνύουν ότι δεν είναι η καλύττερη πηγή ασβεστίου τζιαι δεν βοηθά στην οστεοπόρωση. Ακόμα τζιαι να ήταν όμως, ο άνθρωπος τελικά δεν χρειάζεται τεράστιες ποσότητες ασβεστίου, αφού το υπερβολικό ασβέστιο στο αίμα μπορεί να αποδυναμώσει τα κόκκαλα, να δημιουργήσει πέτρες στα νεφρά τζιαι να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας της καρδιάς τζιαι του εγκεφάλου.
  • Μπορεί να σου αρέσκει γιατί έσιει ωραία γεύση, αλλά το γάλα δεν ειναι τίποτε άλλο παρά ακόμα ένα ρόφημα ζάχαρης (λακτόζης) τζιαι πρωτεΐνης το οποίον επέρασεν που τόση επεξεργασία ώσπου να φτάσει στο ράφι του σουπερμάρκετ, που πλέον δεν έσιει κανένα διατροφικά σημαντικό στοιχείο.

Αν ακόμα μετά που τούτα επιμένεις να πίνεις γάλα, τουλάχιστο δε αν μπορείς να κάμνεις πιο σωστές επιλογές όπως προτείνει ο γιατρός Dr. Eric Berg. Απλά να θυμάσαι ότι επειδή κάτι εν λλιόττερο κακό για σένα, εν σημαίνει ότι εν καλό. Αν θέλεις να θκιεβάσεις ακόμα παραπάνω πράματα τζιαι με πολλή λεπτομέρεια, θκιέβαστο τζιαι τούντο καταπληκτικό άρθρο του Dr. Kevin Stock, ερευνητή τζιαι υποστηρικτή της κάρνιβορ διατροφής, που εξηγεί εις βάθος τούντο αμφιλεγόμενο θέμα.

Θκιό λόγοι για να κόψεις τα σιτηρά

  • Επειδή τα δημητριακά εν φυτά, εν σημαίνει αυτόματα ότι εν καλά για τον άνθρωπο. Τα όσπρια όπως τα φασόλια, οι φατζιές, τζιαι τα ρεφίθκια, αλλά τζιαι οι σπόροι εταήσαν πολλύ κόσμο ειδικά σε τζιαιρούς φτώσιας. Αλλά ύστερα "έφερνεν ο φούρνος την πυρά" λαλεί τζιαι η παροιμία. Εν εσυσχέτιζεν κανένας τες φλεγμονές που επροέκυπταν, με τούτα που ετρώαν. Τζιαι ούτε τωρά το κάμνουν. Το σιτάρι, το κριθάρι, το ρύζι, η βρώμη, το καλαμπόκι, αλλά τζιαι σχετικά νέα πράματα όπως το τσία τζιαι το κινόα εμπήκαν για τα καλά στη ζωή μας με ένα εκατομμύριο τρόπους τζιαι προΐόντα. Αλλά το σιτάρι που εκάμναν ψωμί οι παλιοί για παράδειγμα, έσιει τεράστια διαφορά που το σημερινό, το οποίο κάμνουν το με μείγμα διάφορων ποκιλιών, με πολλά μεγαλύτερη ποσότητα γλουτένης. Εξού τζιαι τα περιστατικά κοιλιοκάκης (γνωστής τζιαι ως εντεροπάθειας που τη γλουτένη όπως μας την εξηγά ο Dr. Cywes), το σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου τζιαι άλλες φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου οι οποίες επολλήναν δραματικά τωρά τελευταία. Αν δεν υποφέρεις τωρά που τέθκιες ασθένειες, εν σημαίνει ότι εν κάμνεις ζημιά μακροχρόνια στην υγεία σου. Ούλλο τζιαι πιο πολλοί άνθρωποι τελευταία υποφέρουν τακτικά με ενοχλήσεις στα έντερα (φούσκωμα, πόνους, διάρροια, δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες), αλλά τζιαι εκτός του εντέρου όπως ψυχική κόπωση, πόνους στες αρθρώσεις, δερματικά προβλήματα (έκζεμα, εξανθήματα), αυτοάνοσα κλπ. Τρώμεν καλά καλά τα ψωμιά, τες πίτσες, τα πισκόττα, τα κουλλουρούθκια, τες πίττες που τους φούρνους τζιαι τα ζυμαρικά τζιαι χωρίς να το παίρνουμεν είδηση, δημιουργούμε τεράστιο πρόβλημα που μας εξηγά δαμέ η γιατρός Dr. Mindy Pelz, αφού το σιτάρι τζιαι τα υπόλοιπα δημητριακά περιέχουν τοξίνες τζιαι άλλες ουσίες που προκαλούν τούτες ούλλες τες φλεγμονές. 
  • Aφού το σιτάρι, το καλαμπόκι τζιαι το κριθάρι πασιυνήσκουν την αγελάδα, μάλλον πασιυνήσκουν τζιαι τον άνθρωπο! O γλυκαιμικός δείκτης των "υγιεινών σιτηρών" εν πολλές φορές πιό μεγάλος που τζίνον της ζάχαρης! Δηλαδή θκιό φέτες ψωμί μπορούν να πολλύνουν το σάκχαρο τζιαι να ψηλώσουν τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα σου, ακριβώς το ίδιο όπως θκιό κουταλιές ζάχαρη. Τζιαι όπως είπαμε πιο πάνω, εκτός που παχυσαρκία, διαβήτη τζιαι εκατοντάδες άλλα προβλήματα, η ζάχαρη προκαλεί τζιαι εθισμό. Τα προϊόντα σιτηρών δημουργούν σου συνήθεια αν όι εθισμό, τζιαι δεν μπορείς να αντισταθείς. Τζιαι πρόσεξε, ξεκινά που το μυαλό! Γιατί νομίζεις ότι προωθούνται τόσο πολλά που τες μεγάλες εταιρείες τροφίμων τζιαι γεωργίας; Με το αλεύρι σίτου φτιάχνονται σχεδόν τα πάντα τζιαι πάφτηνα! Με την βοήθεια των ΜΜΕ τζιαι των καταπληκτικών διαφημίσεων, πάλε εβάλαν μας μέστο νού μας ότι τα σιτηρά ωφελούν τζιαι θρέφουν το σώμα μας (ειδικά τζίνα της ολικής άλεσης - γελοίο), για να φκάλλουν εκατομμύρια. Oύλλοι οι ειδήμονες επιάσαν το τζιαι πάν, τζιαι συστήνουν τα ως τα πιο "υγιεινά"  για τον άνθρωπο! Εννοείτε ότι πίσω που τέθκοιες δηλώσεις δεν υπάρχει καμία ουσιώδη έρευνα. Το βιβλίο "Wheat Belly" του Dr. William Davis, MD που εξέθεσε (πριν 25 χρόνια) τον τρόπο με τον οποίο τα σιτηρά επιβλήθηκαν ως "υγιείνά" στο κοινό που τους οργανισμούς τροφίμων, γεωργίας και την αγροτική επιχείρηση εν πολλά διαφωτιστικό. 

Ένας λόγος για να εφαρμόσεις τζιαι να καταλάβεις καλύττερα ούλλα τα πιο πάνω

Η "διατροφική πυραμίδα" τζιαι οι κατευθυντήριες γραμμές για μια σωστή (τάχα) διατροφή, που υιοθετήσαμε τζιαι ακολουθούμεν τζι εμεις ως τωρα, εξεκίνησε που την Αμερική πριν καμιά εικοσαρκά χρόνια. Τούτη η πυραμίδα, μετά που ολοκληρώθηκε που τους ειδικούς διατροφολόγους τζιαι πριν να δημοσιοποιηθεί στο κοινό, "επειραχτηκεν" που τους μεγάλους οργανισμούς τροφίμων τζιαι γεωργίας οι οποίοι αλλάξαν όσα εθέλαν για δικό τους κέρδος, με τες ευτζιές του υπουργείου υγείας τους. Ποττέ πριν δεν εκαταναλώναν οι άνθρωποι τόσες ποσότητες γαλακτοκομικών τζιαι σιτηρών όπως τούτες που εισηγείται η εν λόγω πυραμίδα, που την μαθαίνουμε στα σχολεία που την τρίτη του δημοτικού! Κατα την άποψη μου, τούτη είναι μια γελοία πυραμίδα, που προωθεί την αρρώστια τζιαι την παχυσαρκία. Προωθεί τεράστιες ποσότητες αμύλων, πιο πολλά γαλακτοκομικά, λιόττερα λαχανικά, τζιαι ακόμα πιο λλία κρέατα, λίπη τζιαι ψάρκα απ' ότι θα έπρεπεν. 

Εν μπορούμε να ελέγξουμε το τι μας "πουλούν" για υγιεινό, τζιαι ευτυχώς δεν είναι υποχρεωτικό. Τζίνο που  μπορούμε να κάμουμε άμεσα είναι να σταματήσουμε να πιστέφκουμε οτιδήποτε στα τυφλά τζιαι να ξεκινήσουμε που τον εαυτό μας, βελτιώνοντας τη δική μας διατροφή. Εγώ σου προτείνω να δοκιμάσεις να φκάλεις τα προΐόντα γάλακτος τζιαι σιτηρών που την διατροφή σου. Μπορεί να αγαπάς τες λουκανικόπιττες, το ψωμί, τα μακαρόνια, το γάλα τζιαι το πως σε κάμνουν να νιώθεις, τζιαι δεν μπορείς να σκεφτείς ότι θα τα "θυσιάσεις". Να αγαπάς το έντερο σου πιο πολλά όμως, γιατί τούτη η "θυσία" έσιει αμέτρητα οφέλη να σου προσφέρει: Να μειώσει τες φλεγμονές σε ούλλο σου το σώμα, να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους, να βελτιώσει τη διαδικασία της πέψης, τζιαι να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου.

Post a Comment

0 Comments